Afbeelding
Foto:

Muziektherapie bij InteraktContour

ENSCHEDE - Bij de dagbesteding van InteraktContour in Enschede en Hengelo kunnen daarom sinds kort mensen met hersenletsel muziektherapie volgen.

In de maand oktober kunnen belangstellenden vrijblijvend met deze muziektherapie kennismaken, tijdens deze therapie maken ze gebruikt van de Ronnie Gardiner Methode. "Iedereen komt met andere, persoonlijke doelen. Bijvoorbeeld om de articulatie, concentratie, lichaamshouding of het zelfvertrouwen te verbeteren. Of gewoon om lekker lichamelijk actief bezig te zijn. Daarnaast verbetert muziek het algehele welbevinden en voelen mensen meer ruimte om hun gevoelens en emoties te uiten." vertelt senior begeleider Hetty Kootstra.

RGM
De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde en multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen. De methode prikkelt verschillende zintuigen tegelijkertijd om de samenwerking tussen de linker- en rechter hersenhelft te verbeteren en de aanleg van nieuwe netwerken in de hersenen te stimuleren. Hierdoor kunnen natuurlijke patronen, die eerder waren verstoord, (gedeeltelijk) herstellen.

Kom kennismaken!
Heb je hersenletsel en wil je ervaren of RGM iets voor jou is? In de maand oktober is er iedere donderdag van 13.30 tot 14.45 uur de therapie. Aanmelden kan bij Hetty Kootstra op telefoonnummer 06 12 98 79 71 of via h.kootstra@interaktcontour.nl.