Afbeelding
Foto:

Open dag Voedselbank Enschede-Haaksbergen

ENSCHEDE - Komende zaterdag, 7 oktober, organiseert de Voedselbank Enschede-Haaksbergen een open dag. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij deze belangrijke voorziening.

De Voedselbank Enschede-Haaksbergen levert wekelijks voedselpakketten voor gezinnen en mensen die zelf niet in deze eerste levensbehoefte kunnen voorzien. Helaas is het aantal ontvangers van voedselhulp de afgelopen jaren gestegen als gevolg van de economische crisis. Vorig jaar maakten zo'n 135.000 mensen gebruik van deze ondersteuning, waarvan 38 procent kinderen. Met name voor hen is deze hulp van onschatbare waarde; volgens Voedselbanken Nederland gaat één op de acht kinderen met honger naar school. De Voedselbank Enschede-Haaksbergen is gevestigd aan de Hengelosestraat 108 en voor de open dag zaterdag geopend van 14.00 tot 16.30 uur. De vrijwilligers geven dan uitleg over wat zij doen om wekelijks voedselpakketten samen te stellen. En natuurlijk een uitleg over hoe zij aan dit voedsel komen. Een mooie kans om eens een kijkje te nemen achter de schermen.

Praktisch en ruim
Bijna een jaar geleden verhuisde de Voedselbank van de Lage Bothofstraat naar de huidige vestiging. Het nieuwe gebouw bood veel mogelijkheden tot verbetering van de manier van werken en van opslag en verwerking van voedsel. Er is veel ruimte voor opslag, maar ook een grote koeling en diepvries om voedsel verantwoord en hygiënisch te kunnen bewaren. De vrijwilligers hoeven veel minder te lopen dan in het oude pand, Alles is zo ingericht dat de cliënten snel en doelmatig hun voedselpakketten ophalen.