Voedsel kan duurzaam

ENSCHEDE - Op donderdagavond 19 oktober organiseert Natuur en Milieu Overijssel in het kader van de Dutch Agri Food Week een Meet & Eat in de nieuwe Twentsche Foodhal in Enschede.

Deze 'Meet & Eat' oftewel: ontmoeten en eten, heeft als doel om een discussie aan te zwengelen over het thema duurzaam voedsel. Het is ook een gelegenheid voor mensen met een goed idee op dit vlak te bespreken. Het produceren van eten heeft een bijzonder grote impact op natuur en milieu. Het is daarom ook een aspect waar nog veel winst te behalen valt om dit duurzamer te maken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld groene eiwitten, eten uit streek of buurt, eten uit de natuur, puur eten, biologisch produceren of voedselverspilling. Er is plaats voor 6 pitchers en 80 deelnemers. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Pitch je idee
Tijdens de Meet & Eat organiseren we thema tafels waarin je je product of idee kunt pitchen en waarover je met een geïnteresseerd publiek in gesprek kan. Je ontvangt daarmee waardevolle feedback én goede ideeën kunnen mogelijk verder uitgewerkt worden in het programma Agro & Food van de provincie Overijssel. Heb jij een top idee over duurzaam voedsel en wil je dit pitchen? Neem dan contact op met Anne-Floor Zuurbier, via zuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Discussieer mee
Tijdens het diner ontmoet je interessante sprekers en kun je mee discussiëren over vernieuwende, duurzame ideeën voor ons voedselsysteem. Laat weten wat je een goed idee vindt? Wat kansrijk is? Hoe een idee succesvoller kan worden? Allerlei suggesties en tips zijn waardevol, brengen nieuwe inzichten en brengt de ideeën voor een duurzamer voedselsysteem weer een paar stappen verder. Op deze manier draag je ook een steentje bij duurzamer voedsel. Aanmelden kan via: www.natuurenmilieuoverijssel.nl. Hier staat ook algemene informatie over deze avond.