Afbeelding
Foto:

AWA Sport Training Center begint met fietstraining

ENSCHEDE - Het AWA outdoor Sport Training Center in Enschede start op zondag 8 oktober om 10.00 uur met de nieuwe editie van Start2Bike, in samenwerking met de NTFU wielerunie.

Dit is een kennismakingscursus voor de racefiets of mountainbike. Een laagdrempelige cursus, waarin deelnemers in zes weken tijd werken aan de basis van fietstechnieken én hun uithoudingsvermogen. Start2Bike vindt plaats op ruim 50 locaties in het land, in Enschede bij de locatie het Paviljoen Rutbeek.

Opzet
Start2Bike is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus racefietsen en/of mountainbiken van de NTFU. De eerste editie van dit sportstimuleringsprogramma vond plaats in het najaar van 2007 met iets meer dan 200 deelnemers. Inmiddels heeft het Start2Bike programma landelijke dekking en hebben er al meer dan 4.500 beginnende fietsers deelgenomen.

Techniek
Tijdens de Start2Bike-trainingen wordt onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat de deelnemers na zes trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebben. De speciaal opgeleide fietssportinstructeurs houden ook rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingscyclus, zodat op een bewuste en blessureveilige manier aan de conditie en fitheid gewerkt kan worden.

Onderdelen
De cursus bestaat uit diverse interessante onderdelen. Onder meer het afstellen van de fiets, het omgaan met de fiets, remmen en schakelen, informatie over voeding en materialen het voorkomen van blessures en natuurlijk stuurvaardigheid.

Inschrijving open
De deelnemersinschrijving voor Start2Bike is nu geopend. Via www.start2bike.nl kunnen deelnemers zich aanmelden. Zij nemen dan deel aan vier trainingen, zijn tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en ontvangen 2 edities van Fietssport Magazine, een extraatje en een herinneringscertificaat na afloop. Eerdere cursusrondes leverden veel enthousiaste deelnemers op, tot groot genoegen van AWA.