Op een grote paddenstoel

HAAKSBERGEN - Kom zondag 8 oktober 2017 om 10.30 uur naar theater De Kappen voor een muzikaal feestje! Het theater organiseert een Sing-in voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar.

Samen met papa, mama, opa, oma of een andere volwassene beleven de kinderen een ontspannen én actief muzikaal uurtje. Ingrid Hilarius is professioneel Muziek op Schoot-docent en zingt bekende en nieuwe liedjes met muzikale begeleiding. Het thema is "Op een grote paddenstoel". Achterliggende gedachte is dat muziek op alle fronten de ontwikkeling stimuleert. Natuurlijk de muzikale ontwikkeling, maar ook de taal-, sociale, emotionele en intellectuele ontwikkeling. Muziek maakt slim! De kosten voor deze ochtend zijn 5 euro voor volwassenen inclusief koffie/thee vooraf. Kinderen 1 euro, oudere broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom. De foyer is open vanaf 10.15 uur. Opgave vooraf is noodzakelijk. theater@kulturhushaaksbergen.nl

Themamiddag voor ouderen

HAAKSBERGEN - Op woensdag 4 oktober vindt er op initiatief van de Noaberpoort en de Katholieke Bond van Ouderen weer een themamiddag plaats voor Haaksbergse ouderen. Tijdens de themamiddag zijn er twee presentaties.

Voor de pauze geeft Notaris Lenderink uit Haaksbergen een presentatie over erven en het schenken van geld en goederen. Veel ouderen hebben vragen over dit onderwerp. De notaris gaat in op de consequenties voor u zelf en uw nabestaanden. Na de pauze zal René Pot van het gelijknamige tweewielerbedrijf vertellen over aangepaste mobiliteit. Welke aanpassingen zijn mogelijk voor mensen met beperkingen? Welke producten (aangepaste fietsen, scootmobielen en meer) zijn er op de markt? René Pot zal ook enkele demonstratiemodellen tonen. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk om u vitaal en mobiel te houden; achter de geraniums zitten is er zéker niet meer bij voor de senior van nu.

Waar en wanneer
Alle Haaksbergse ouderen zijn op woensdag 4 oktober van harte welkom in zalencentrum De Oude Molen aan de Fazantstraat. Vanaf 13.30 uur is de zaal open en het programma start om 14.00 uur. De middag eindigt rond 16.30 uur. De toegang is gratis.