Jongeren praten mee in Enschede

ENSCHEDE - De gemeente Enschede nodigt jongeren vanaf 16 jaar uit om zich in te schrijven voor het Enschedepanel.

De gemeente riep dit online inwonerspanel enkele jaren geleden in het leven om hen actief mee te laten denken over gemeentelijk beleid of hun mening te geven over actuele thema's. Het aanmelden voor het panel kan via www.enschedepanel.nl/aanmelden. Hierna krijgen de deelnemers enkele keren per jaar een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. De gemeente gebruikt de uitkomsten ook om samen met partners zoals de politie en zorginstellingen te werken aan hun beleid.

Nieuwe inzichten
De gemeente probeert nog meer panelleden te krijgen, omdat een grotere groep respondenten de uitkomsten zelf nog betrouwbaarder maakt. Inspraak en betrokkenheid van de inwoners is tegenwoordig een steeds belangrijker thema. Gemeenten moeten immers soms hardere keuzes maken qua beleid, waardoor het vergrote van draagvlak belangrijk is.

Verbouwing gemeentehuis


LOSSER - Er wordt volop gewerkt aan de verbouwing van het Losserse gemeentehuis tot kulturhus: een gemeenschapscentrum waarin straks, naast de gemeente, meer dan 10 verschillende organisaties zitten. Het is aanstaande maandag weer open en bereikbaar.

Vanwege die verhuizing zijn de Receptie en de Publiekbalie op vrijdag 29 september vanaf 13.00 uur gesloten. Er kan dan ook geen paspoort, ID-kaart of rijbewijs worden afgehaald. Vanaf maandag 2 oktober zijn de Receptie en de Publieksbalie weer open en bereikbaar via de hoofdingang van het gemeentehuis.

Organisaties
De verbouwing van het Losserse gemeentehuis tot kulturhus loopt op schema. Komende januari zullen de diverse nieuwe bewoners hun intrek nemen. De volgende organisaties vestigen zich in het kulturhus:
Gemeente Losser, Centrum Jeugd & Gezin, Bibliotheek Losser en Cluster (beiden onderdeel van Stichting Fundament), VVV De Lutte-Losser-Beuningen, Politie, Domijn, Aveleijn, Wijkracht, Carintreggeland, Logopedie Direct, Consultatiebureau Losser (GGD Twente) en Historische Kring Losser.