Afbeelding
Foto:

Enschede staat stil bij goede band met Duitsland

ENSCHEDE - Enschede heeft een goede band met Duitsland en de Duitse bevolking. Wie op een gemiddelde dag in de Enschedese binnenstad loopt, hoort haast even vaak Duits als Nederlands in de straten en winkels. Maar ook op cultureel en economisch vlak zijn er nauwe banden. Deze week viert Enschede daarom Die Tolle Woche om er bij stil te staan.

Die Tolle Woche werd opgezet om de band tussen Enschede en Duitsland nog meer onder de aandacht te brengen. Enschede heeft een zeker economisch belang als populaire winkelstad voor de oosterburen, maar ook op andere gebieden zijn er veel mooie kansen. Hierbij moeten we denken aan grensoverschrijdende handel, toerisme, en arbeidsmarktkwesties. Zo zijn er goede kansen door werken over de grens te stimuleren maar ook de Duitse taal meer te verankeren in het onderwijs. Een goede beheersing van het Duits is namelijk erg handig wanneer je over de grens wilt gaan werken. Er is vaak in Duitsland behoefte aan personeel wat hier moeilijk werk kan vinden.

Activiteiten
Deze week werden daarom uiteenlopende leuke en inspirerende activiteiten gehouden. Dit begon zaterdag met een grensoverschrijdende fietsroute en stadsdwandeling, een ondernemersforum op woensdag, arbeidsmarkt-diuiscussies op donderdag en deze vrijdag een afsluitend feest op het Stedelijk Lyceum, met als pakkende titel FeierZeit!