Afbeelding
Foto:

Vrouwengilde verwelkomt graag meer leden

LONNEKER - Het Vrouwengilde District Twente is nog niet bij iedereen bekend. En dat is jammer, want zij organiseren regelmatig leuke activiteiten.

Het Vrouwengilde District Twente is een samenwerkingsverband tussen diverse lokale vrouwengildes in de regio. De voorzitters van deze gildes komen dan bij elkaar om samen te praten leuke activiteiten en het instandhouden van deze vrouwengildes. Zij hopen dat nog meer gildes zich aan willen sluiten bij deze districtskring, om zo nog meer gezamenlijke slagkracht te hebben. De gildes komen 3 à 4 x per jaar bijeen in het parochiehuis te Lonneker met als doelstelling door samenwerking een zo gevarieerd mogelijk programma te maken voor de deelnemende verenigingen. Bijvoorbeeld door sprekers aan te trekken en activiteiten te organiseren. Ieder op zijn eigen manier, onafhankelijk van elkaar, maar wel in samenspraak met elkaar, programma's voor elk wat wils.

Bestaansrecht
De vrouwengildes hopen met deze insteek een duidelijk bestaansrecht vast te leggen. Want de maatschappij is tegenwoordig heel anders dan vroeger; iedereen is individueler en tegelijk hebben we ook meer contact via sociale media. Wat voor nut dient een vrouwengilde dan? Juist dus door samenwerking meer bereiken dan je alleen zou kunnen. "We leven in een maatschappij, waar in een razend tempo zich nieuwe ontwikkelingen voordoen en waar we in mee moeten gaan, want stilstand betekent achteruitgang. Omdat te voorkomen willen wij als mens en vrouwengilde's van het district Twente niet stil blijven staan, maar ons blijven ontwikkelen. inspelen op de vernieuwingen van de samenleving die op ons afkomen, houdt ons in beweging.", aldus het district.

Samenwerking
Om dit tot een succes te maken is samenwerking tussen de lokale Twentse vrouwengildes een belangrijke volgende stap. Een gevoel van saamhorigheid en verantwoordelijkheid vormt dan de leidraad. Een nieuwe start en er samen weer voor gaan moet de gildes weer een groter gezicht geven. Wilt u meer informatie? Bel met Frouwke Velthuis-Renshof. tel. 053-4615387 of e-mail: gthjvelthuis@kpnmail.nl