Afbeelding
Foto:

Nieuwe verbinding station en campus

ENSCHEDE - De nieuwe verbindingsroute tussen het Enschedese station Kennispark en de Universiteit Twente is vorige week feestelijk geopend.

Deze nieuwe verbinding loopt van het station (bij velen nog beter bekend als Drienerlo) tot aan de campus. Dit is een nieuwe fase voor het Kennispark Twente. Bij de opening tijdens het Kennispark Flow Festival werd ook gestemd op de nieuwe naam voor de fietsbrug die voor de zomer opgeleverd werd.

Innovaties
Het nieuwe pad is niet zomaar een verbindingsroute, zo benadrukt het Kennispark. Dit wordt namelijk ook opgehangen aan het concept 'Flow of Innovation'. Bedrijven die op het Kennispark zitten gaan hier dan actief innovaties tonen aan het publiek, door dit onderdeel te maken van het fiets- en wandelpad. De hightech elementen die op en aan het pad komen te staan, zijn vernieuwend, experimenteel en bedoeld om bezoekers te verrassen en uit hun comfortzone halen. Nu al staat er een lichtgevende boom en een fontein die meedanst op muziek en over de allernieuwste verlichtingstechnologie beschikt. Dit moet een toegevoegde waarde bieden.

Toekomst
Naast de oplevering van de Flow of Innovation wordt volop ontwikkeld in het deelgebied aan de Hengelosestraat. De komende jaren moet dit uitgroeien tot een dynamisch gebied waar zowel ondernemers, onderzoekers als studenten zich thuis zullen voelen.