Afbeelding
Foto:

Nieuwe vakman bij vakgarage Bösing

ENSCHEDE - Goed onderhoud is zeer belangrijk voor vele zorgeloze kilometers met de auto. Dan wil je natuurlijk dat dat vakkundig gebeurt. Vakgarage Bösing in Enschede is een vertrouwd adres voor al uw onderhoud. Ook dankzij vakmensen zoals Frank Timmerman; we nemen een kijkje bij hem in de werkplaats.

Timmerman is een relatief nieuw gezicht bij vakgarage Bösing. Hij is hier nu ongeveer twee maanden werkzaam. Wel heeft hij al bijna tien jaar ervaring bij een andere garage. Waarom hij de overstap maakte naar Bösing? Ook om zelf bij te kunnen leren. Eerder werkte hij namelijk vooral met wat oudere auto's, maar bij Bösing krijgt hij de kans om aan een nog breder en moderner segment auto's te werken, zoals hybrides. "Er komt in een week van alles voorbij, van BMW tot Hyundai, waardoor er soms leuke uitdagingen zijn." Bösing is een merkonafhankelijke garage die voor alle merken onderhoud en reparaties uit kan voeren. Zij beschikken over de nieuwste kennis en apparatuur om ook de modernste auto's te kunnen onderhouden.

Elektronica
Met name de elektronica in een moderne auto is een uitdaging volgens Frank. Er zitten tegenwoordig steeds meer snufjes in een auto, waardoor er in theorie meer dingen mis kunnen gaan. "Het is niet zoals veel mensen denken: je leest iets uit in de computer van de auto en hij vertelt je precies wat er mis is. Zo werkt het niet; het is meer een algemene indicatie." Als monteur is het dan ook de kunst om de foutmeldingen te interpreteren en te kijken wat er écht mis is. Als voorbeeld geeft hij een auto die afgelopen week binnen kwam. De computer gaf aan dat de lambdasonde defect was. Bij de reparatie bleek dat de sonde zelf gewoon in orde was, maar dat de fout in de kabelboom zat.

Maak een afspraak
Vakgarage Bösing maakt graag een afspraak met u voor regulier onderhoud, reparatie of de periodieke keuring. Daarnaast bent u ook voor bijvoorbeeld de wintercheck aan het juiste adres. Zij zijn gevestigd aan de Lenteweg 46 in Enschede. Bel met 053-461 16 16 of kijk op: www.vakgaragebosing.nl