Afbeelding
Foto:

Mooie bijdrage voor boerderij 't Volbert

ENSCHEDE - Boerderij 't Volbert in Enschede heeft afgelopen week een mooie financiƫle bijdrage in ontvangst mogen nemen. De boerderij ontving een cheque van 1.000 euro van de Lidl.

De supermarktketen steunt dit jaar weer vele lokale initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid in wijken. Zo ook dus boerderij 't Volbert. Dit is al meer dan 40 jaar het wijkcentrum van de buurt Park Stokhorst. Er is ook al een bestemming bedacht voor het geld. De bewonersvereniging wil graag de ontmoetingsfunctie van de boerderij versterken door een bankje te plaatsen in de openbare ruimte bij de theetuin. Dit kan mooi met dit geldbedrag.

't Volbert
Boerderij 't Volbert biedt als wijkcentrum onderdak aan een breed scala van activiteiten en verenigingen. Diverse organisaties krijgen hier namelijk onderdak. De voorziening wordt ook goed gewaardeerd door de buurtbewoners. Zo ruimden een groot aantal vrijwilligers uit de buurt 't Volbert op op 10 maart, als onderdeel van NL Doet. In december vorig jaar werd ook een inspraakavond gehouden voor de buurt om te praten over de toekomst van het wijkcentrum. Onder meer aan welke specifieke zaken en activiteiten behoefte is.