Afbeelding
Foto:

Enschede viert weer Culturele Zondag

ENSCHEDE - Komende zondag staat Enschede weer volledig in het teken van cultuur. De maand september markeert traditioneel de start van het nieuwe seizoen. En in Enschede is dan ook volop cultuur te vinden voor jong en oud.

Zondag geven culturele instellingen, amateurverenigingen en kunstenaars leuke previews van hun activiteiten. Onder de noemer UITfestival kunnen bezoekers ervaren wat er allemaal te doen is in Enschede op het gebied van kunst en cultuur. Nieuw dit jaar zijn de 'bakfietsvoorstellingen', verborgen podia en een gratis inloopconcert van het Orkest van het Oosten. Een gezellige afterparty bij Atak sluit de Culturele Zondag weer af. Deze keer is er ook speciale aandacht voor de Duitse kunst en cultuur. Dit omdat de Culturele Zondag samen valt met 'Die Tolle Woche' van de gemeente Enschede. Op en rond de Oude Markt zijn er van 13.00 tot 17.00 uur gratis optredens, exposities, gesprekken met kunstenaars en artiesten, quizzen en rondleidingen. Bezoekers die graag zelf iets willen proberen kunnen deelnemen aan enkele workshops.

Bakfietsvoorstellingen
Op de vele terrassen die de Oude Markt in Enschede rijk is, is het goed toeven. Maar soms krijg je niet alles mee van wat er op het plein gebeurt. Om de terrassen te verrassen bedacht De Theatermakerij de Muzikale Theatrale bakfietstour. Deze tour trekt langs de terrassen tijdens het UITfestival. Vanuit de bakfiets wordt het terraspubliek getrakteerd op korte theater- en muziekvoorstellingen. Op de Oude Markt kunnen mensen cultuur proeven op zeven 'hidden stages', oftewel, doorgaans niet-toegankelijke locaties. Singer-songwriter talenten van Atak geven hier optredens. Kijk ook op: www.culturelezondagenschede.nl