Afbeelding
Foto:

Rugbyclub ERC heeft nieuwe hoofdtrainer

ENSCHEDE - Rugbyclub ERC '69 heeft een nieuwe coach gevonden. Het herenteam staat het komend seizoen onder leiding van Norberts Bekmanis uit Letland.

Hij heeft een rijke staat van dienst binnen het rugby. Zo kwam hij de afgelopen jaren tien keer uit voor hun nationale team, ook als captain. Norberts studeert psychologie aan de Universiteit Twente en trainde en speelde al sinds februari mee met de Enschedese ploeg. Het was dus een mooie samenloop van omstandigheden om hem in te zetten als hoofdtrainer.

Veel belangstelling
Rugby geniet een groeiende belangstelling, zowel landelijk als in Enschede. ERC '69 zag namelijk een explosieve ledengroei het afgelopen seizoen. Zowel bij de heren als dames was veel nieuwe aanwas. Bij de vrouwen iss dit zelfs dusdanig sterk dat overwogen wordt om komend seizoen nog een nieuw damesteam op te starten. 26 september start het introductieprogramma voor de nieuwe leden. Men kan zich nog aanmelden: www.er69.nl/intro. Rugby staat bekend als een bijzonder gezellige, uitdagende en vooral respectvolle sport. Ondanks het ruwe imago staat juist respect voor elkaar en de tegenstander hoog in het vaandel; een belangrijke kernwaarde om uit te dragen.