Wat is er allemaal te doen?

Om 11.00 uur gaan de deuren van het DOC Enschede open. In een grote tent op de parkeerplaats voor het DOC staan diverse standhouders.
Bij de ingang vindt u de Dierenambulance Enschede. Helaas is onze nieuwe auto nog niet geleverd op moment van onze Open dag maar kunt u wel alvast op foto's zien hoe de auto eruit gaat zien. Heeft u interesse om vrijwilliger te worden op de dierenambulance? Vraag dan naar de mogelijkheden bij de chauffeurs.

Kattengedrag Felinity en CatSmart kunnen u van deskundig advies voorzien op gebied van katten en kattengedrag. Ook kunt u hier meedoen aan de workshop om op eenvoudige wijze leuke kattenspeeltjes te maken.
Dierenkliniek Enschede is aanwezig om u alles te vertellen over preventie bij huisdieren. Zij bieden hiervoor het Zorgplan aan. Het Huisdieren Zorgplan is een op maat gemaakt plan, waarbij u preventieve zorg voor u hond, kat of konijn krijgt. Het is dus géén verzekering, maar een voordeel-abonnement voor preventieve zorg van uw dier, met daarbij diverse kortingen op andere producten en diensten.
Denkt u erover om pleeggezin van het DOC Enschede te worden? En wilt u dat dan voor kittens? Of voor oudere, soms zieke dieren die extra verzorging nodig hebben? Meldt u dan aan bij de pleeggroep stand. De medewerkers geven u alle informatie over het zijn van pleeggezin. Bij deze stand kunt u ook terecht voor informatie over vangkooien voor katten. Wat is nu een zwerfkat en wanneer moet deze echt gevangen worden?
Sieraden gemaakt van dierenhaar vindt u bij de stand van Mike's groom salon. Vraag naar de mogelijkheden voor het maken van sieraden van het haar van uw eigen huisdier.
Twents Snuitje, shop in hondenkleding en accessoires, verkoopt leuke items voor uw hond. Peggy Rottmann maakt prachtige halsbanden en riemen van paracord voor uw hond.
Aaiproject vrijwilligers van het DOC kunnen u informeren over het project dat inmiddels al 15 jaar met liefde en plezier naar verzorgingshuizen gaat met dieren.
Ruud Dalhoeven is in onze kantine te vinden met reptielen en misschien ook slangen. Hij kan u alles vertellen over de leefwijze, huisvesting en voeding van deze dieren.
Maak kennis met ons nieuwe project Dierenbuddy. In het artikel elders in deze krant, leest u alles over dit project. Bij de stand van Dierenbuddy kunt u zich opgeven als vrijwilliger. Het ligt in de planning om op 1 november aanstaande van start te gaan.
In het andere gedeelte van onze kantine vindt u Mylou. Zij is fotograaf en maakt prachtige plaatjes van uw huisdier. Wilt u een foto laten maken? Neem uw hond in ieder geval aangelijnd mee, katten of andere kleine huisdieren graag in een vervoerskorf. De foto's die Mylou maakt zijn op een later tijdstip via internet te downloaden.
Uiteraard ontbreekt de loterij, waarvan de prijsjes allemaal gesponsord zijn door winkeliers en bedrijven, niet. De opbrengst van deze loterij komt ten goede aan de dieren
Het DOC krijgt vaak goede en nog zeer bruikbare spullen voor dieren aangeleverd. Op dit moment zit de opslag hiervoor echter zo goed als vol. Wij gaan dan ook een aantal van deze materialen (konijnen- en caviakooien, manden en dergelijke) aanbieden tegen leuke prijzen.
Op onze konijnenafdeling kunnen onze vrijwilligers u meer vertellen over het (onder) houden van konijnen. U kunt ook een afspraak maken op een later tijdstip voor uw eigen konijn(en) voor bijvoorbeeld het knippen van nagels en onderhoud van de vacht. Een check up kost euro 5,- per konijn.
Eén van de lange muren in ons opvangcentrum, wordt omgetoverd tot een sponsor-muur. Donaties worden hierop zichtbaar gemaakt door middel van houten visjes, botjes of wortels waarop uw naam en het bedrag komt te staan. Marcella van Goor is druk bezig met het ontwerpen van een mooie achtergrond voor deze sponsor-muur.
Agenten Leontien Damhuis en Angelique Derksen van Politie Twente die als taakaccent 'dierenpolitie' in de portefeuille hebben zijn aanwezig om u te informeren over de taak die de dierenpolitie in samenwerking met telefoonnummer 144 uitvoert. Wilt u weten wat de dierenpolitie voor u kan betekenen? En wilt u weten wat er nu precies verstaan wordt onder verwaarlozing of mishandeling van dieren? Aarzel niet om uw vragen te stellen.
Wij hebben ervoor gekozen om geen bezoekers langs de kennels van de honden te laten lopen. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat dit veel onrust veroorzaakt bij de honden. In plaats hiervan kunnen onze vrijwilligers u middels foto's en verhalen vertellen welke honden beschikbaar zijn. In diverse voorstelrondjes ziet u de honden dan op de speelweide naast ons pand
Van 13.00 -14.00 uur laten een aantal medewerkers van K9 zien hoe het zgn. speur- en pakwerk met honden in zijn werk gaat.
Heeft u voldoende kennis van honden? En dan vooral van het gedrag van deze fantastische dieren? Doe dan mee aan de quiz die onze hondentrainers organiseren. Op ludieke wijze zullen zij u de antwoorden toelichten en tips geven voor het omgaan met uw eigen hond(en). Er wordt GEEN training gegeven, u hoeft de hond dus niet mee te nemen.
Voor de kids is er een leuke speurtocht op touw gezet. Verzamel de juiste antwoorden en verdien een leuke prijs. Senta en Marcella zullen de gezichtjes van de kinderen weer schminken tot schattige huisdiertjes.
Ook aan de inwendige mens is gedacht; aardappelpannenkoeken, poffertjes en thee of koffie worden door onze vrijwilligers voor u geserveerd.