Afbeelding
Foto:

Krasse Knarren, een goed t(e)huis voor iedereen

Wat oud, stijf en stram, gewoon je eigen rustige plekje willen of een baasje die je iedere dag je medicijnen geeft? Moet dat een probleem zijn bij het plaatsen van een dier? 'Nee, absoluut niet' vinden wij bij Dierenopvangcentrum (DOC) Enschede. 'Het is net als bij mensen, soms komt perfectie gewoon met wat - kleine - gebreken. Wij vinden dat ieder huisdier het recht heeft op een dierwaardig bestaan en gunnen de dieren de best mogelijke opvang'. Om dat mogelijk te maken, heeft het DOC Enschede het project Krasse Knarren in het leven geroepen.

Wie zijn onze Krasse Knarren?
Als je in het asiel zit en je hebt de status van een Krasse Knar omdat je als hond-op-leeftijd al heel lang wacht op een nieuw baasje, omdat je lastig gedrag vertoont of omdat je als kat met suikerziekte medicatie nodig hebt, dan kan het bijzonder moeilijk zijn een geschikt baasje te vinden. Ook hebben sommige rassen een 'slechte naam' en willen mensen deze dieren niet adopteren.

Wat doen we voor onze Krasse Knarren?
Een Krasse Knar vindt meestal niet zomaar een baasje. Met Krasse Knarren gaat het DOC Enschede actief op zoek naar een oplossing op maat. Zo kunnen we onze langblijvende logees, oude besjes, lastposten en chronisch zieke dieren toch het juiste thuis bieden waar ze op een goede manier oud mogen worden.

Hoe doen we dat?
Om deze dieren een goed tehuis te kunnen bieden, zorgen we er onder andere voor dat we het dier en zijn of haar nieuwe baasje de nodige medische hulp kunnen bieden, ook al betekent dit dat we daar, naast onze eigen dierenarts, soms ook de hulp van dierenartsspecialisten bij nodig hebben.
Naast de medische hulp is voor dieren met een gedragsprobleem goede training door professionals noodzakelijk. Dit geldt natuurlijk voor zowel de honden alsook voor de katten. Naast onze eigen medewerkers, is ook hierbij soms de hulp van andere professionele gedragstherapeuten en trainers nodig
Het mooiste zou natuurlijk zijn wanneer onze Krasse Knarren bij een permanent pleeggezin geplaatst kunnen worden, waar de dieren verzorgd worden tot aan hun dood. DOC Enschede ondersteunt deze pleeggezinnen dan bij de extra medische kosten, gedragstherapie of andere verzorgingskosten.
Om deze doelen te realiseren is het natuurlijk wel belangrijk dat het potje voor training en medische kosten gevuld is, zodat we ook op langere termijn deze dieren een goed thuis kunnen blijven bieden. Hiervoor zoeken wij donateurs en sponsoren om het welzijn van deze dieren te kunnen verbeteren. Daarnaast zijn wij op zoek naar mensen die een Krasse Knar in huis op zouden kunnen nemen. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met DOC Enschede, wij staan u graag te woord voor meer informatie en om uw vragen te beantwoorden.