Afbeelding
Foto:

Collecteren voor
de dieren

De Dierenbescherming organiseert elk jaar een collecteweek, in de week van Werelddierendag. Dit jaar is dat van 1 tot en met 7 oktober. Tijdens deze week gaan duizenden collectanten langs de deuren om geld op te halen voor dieren in nood.

Voorafgaand en tijdens de collecteweek zijn veel vrijwilligers nodig. Denk aan mensen die helpen bij de organisatie en natuurlijk heel veel collectanten. De collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor de Dierenbescherming. Met de opbrengst kan de stichting haar werk blijven doen en dierenleed bestrijden. Help je mee? Als collectant bepaal je zelf wanneer en hoe lang je collecteert. De meeste collectanten lopen in hun eigen straat of buurt. Het kost je slechts een paar uur van je tijd. Wil je liever niet zelf collecteren, maar toch meehelpen met de collecte? Dat kan ook. De Dierenbescherming is altijd op zoek naar mensen die willen helpen bij de organisatie. Je belt de collectanten, verdeelt de straten en zorgt ervoor dat iedereen de collecte materialen op tijd ontvangt. Dit kost je 2 à 3 dagdelen van je tijd.
Waarom collecteren? Omdat je van dieren houdt natuurlijk! Van huisdieren zoals honden, katten en konijnen, of dieren in de natuur zoals damherten, vogels en wilde zwijnen. De Dierenbescherming is de enige organisatie die zich al ruim 150 jaar inzet voor het welzijn van alle dieren in Nederland. Hoe meer collectanten voor de stichting op pad gaan, hoe groter de opbrengst voor de hulp aan dieren in nood. Dat bedrag wordt besteed aan het beschermen, redden en opvangen van dieren, ook in de regio waar jij collecteert. Hoe meer geld er wordt opgehaald, des te meer de Dierenbescherming kan doen. Denk aan het vervoeren van zieke en gewonde dieren met dierenambulances, de opvang van dieren in asielen en inspectiewerk gericht op het voorkomen van ernstige verwaarlozing en mishandeling van dieren. Help je mee? Kijk op de site www.dierenbescherming.nl/collecteren.