Afbeelding
Foto:

Dierenopvangcentrum Enschede
heet u zondag van harte welkom

Dierenopvangcentrum Enschede
heet u zondag van harte welkom

Op zondag 1 oktober heet Dierenopvangcentrum Enschede (DOC Enschede) u van 11.00 tot 16.00 uur weer van harte welkom op de jaarlijkse Open Dag. Dit jaar staat de dag in het teken van "DierenBuddy".

DierenBuddy is het nieuwe zorgproject van DOC Enschede in samenwerking met de Dierenbescherming, waarbij hulp wordt geboden aan mensen die door omstandigheden niet (meer) in staat zijn volledig zelfstandig voor hun huisdier te zorgen. (lees meer op pagina 2) Het DOC Enschede is gevestigd aan de Boswinkelbeekweg 10. Kom langs en laat u informeren. Parkeren kan bij intratuin op de parkeerplaats, vervoer vanaf daar naar het DOC (en terug) wordt verzorgd.
Een huisdier is leuk! Dieren geven gezelschap, structuur, steun, zijn interessant om naar te kijken en kunnen zelfs de gezondheid van hun eigenaar bevorderen. Maar het houden van een huisdier is alleen succesvol als er op een doordachte manier aan begonnen wordt en de eigenaar voldoende weet over het dier zodat hij of zij goed voorbereid is. Helaas gaat het daar nog wel eens mis: nog te vaak worden huisdieren in een impuls aangeschaft. Zoiets kan uitlopen op een teleurstelling, omdat het dier toch heel anders blijkt te zijn dan men had verwacht. Of het dier wordt niet goed verzorgd, omdat de nieuwe eigenaar niet genoeg over zijn nieuwe huisdier weet. Dat is voor beide partijen vervelend en bovendien een gemiste kans!
DOC Enschede wil als opvangcentrum geen 'schoolmeester' zijn. Maar maakt u vooral gebruik van de ervaringen en kennis van het dierenopvangcentrum!