Kinderkledingbeurs Lonneker

LONNEKER - Kinderen groeien zó snel, het is soms lastig om de groeispurten bij te houden met de kleding.

Daarom wordt deze zaterdag 16 september in Lonneker weer een kinderkledingbeurs gehouden. Deze duurt van 14.00 tot 15.30 uur in het dorpshuis van Lonneker aan de Dorpsstraat 98.

Haaksbergse castleden in musical

HAAKSBERGEN - Stichting Musical Producties Twente brengt eind deze maand de musical Joseph en the Amazing Technicolor Dreamcoat op de planken in Almelo en Hengelo. Twee castleden zijn afkomstig uit Haaksbergen.

Het wordt een imposante opvoering met 34 talentvolle amateurs van jong tot oud. Een orkest zorgt voor de live begeleiding van drie uitvoeringen. Deze worden gehouden op 22 en 23 september 2017 in het Stadstheater (Theaterhotel) te Almelo en op 14 oktober in het Rabotheater te Hengelo. Uit Haaksbergen spelen Herald Orriëns en René van der Kuil mee. De rol van de Farao in het verhaal van Jozef wordt in deze Nederlandse uitvoering vervuld door Herald Orriëns. Een blik op de muzikale CV van Herald laat zien, dat hij sinds 1997 in vele producties heeft meegespeeld. Een kleine opsomming van theaterproducties, waarin Herald actief was toont zijn veelzijdigheid. Zijn debuut was Petrus in de bekende musical Jesus Christ Superstar.

Van der Kuil
Een tweede speler uit Haaksbergen is René van der Kuil. Hij speelt in deze musical de rol van Gad, een halfbroer van Joseph, de zevende zoon van Jacob. In het Hebreeuws betekent Gad "geluk" of "de gelukkige" en zo voelt René zich ook daadwerkelijk sinds hij deel uitmaakt van de cast voor de musical Joseph. Gad is een lieve broer van Jozef en niet zo haatdragend als de overige broers. René speelt een dubbelrol, want in deze supervrolijke musical is hij ook: de bakker. In die rol zal hij echter deze musical niet overleven. Kijk ook op: www.musicalproductiestwente.nl.