Afbeelding
Foto:

Slaapproblemen?
Neurofeedback helpt!

HAAKSBERGEN - Iedereen kent het wel; een nacht slecht slapen. Op zich is af en toe een nacht niet erg, maar wat als je al langere tijd slecht slaapt?

"Niet of slecht slapen gedurende een korte periode heeft negatieve effecten op jou en je lichaam." Zegt Eline ten Have, therapeut van het Gewoon Gezond Centrum in Haaksbergen. "Zonder voldoende slaap worden onder andere je concentratievermogen en je reactievermogen minder. Slapeloosheid heeft ook negatieve invloed op je emoties, je gezondheid en het herstel van je hersenen. Om in goede gezondheid te blijven is namelijk een slaap van minimaal 6 uur achtereen nodig voldoende te kunnen herstellen en te functioneren."

Ervaringen
Gelukkig zijn er zeker dingen die je kunt doen om het slapen te verbeteren. Een goede nachtrust is immers essentieel. Een klant aan het woord: "Ik slaap mijn hele leven al slecht maar nu sliep ik bijna helemaal niet meer, ik voelde me daarbij ook niet lekker in mijn vel. In december 2014 las ik iets over neurofeedback en slaapproblemen. Het zou helpen tegen slaapproblemen, depressie en kon misschien ook iets betekenen bij de ziekte van Parkinson. Ook las ik in een tijdschrift iets over kinderen met ADHD die door neurofeedback geen medicijnen meer nodig hadden. Ik besloot het ook te proberen. Alleen al beter te slapen en wat minder depressief te zijn zou mij al helpen. In januari 2015 ben ik met neurofeedback begonnen met twee keer in de week een sessie. Na 8 sessies sliep ik al veel beter, na 12 sessies zelfs heel goed, in de afgelopen 10 jaar had ik nooit meer zo goed geslapen en zit ik weer goed in mijn vel. Had ik dit maar eerder geweten." Een goede nachtrust is een belangrijke factor in uw totale gezondheid, zo blijkt keer op keer.

Maak een afspraak?
Ook graag weer goed slapen? Wellicht is neurofeedback ook voor u een oplossing. Maak een afspraak of kijk op www.gewoongezondpraktijk.nl, 06 50622784.