Afbeelding
Foto:

Open bedrijvendag op park Twentekanaal

HENGELO - Komende zaterdag 16 september organiseert de Belangenvereniging Bedrijvenpark Twentekanaal in Hengelo (BIT) een open bedrijvendag.

Een groot aantal bedrijven zal deze dag hun deuren openen voor het publiek. Veel van deze bedrijven zijn normaliter niet toegankelijk voor het publiek, waardoor zo'n kijkje in de keuken extra bijzonder is. Om te laten zien wat voor mooie en interessante bedrijven gevestigd zijn op Twentekanaal, geven zo'n 45 bedrijven een kijkje achter de schermen. Zo kunt u zien hoe zij diverse producten maken die soms de hele wereld over gaan. Bijna alle deelnemende bedrijven verzorgen rondleidingen. Bij een aantal organisaties kun je zelf de handen uit de mouwen steken.

Vacatures
De open bedrijvendag is ook erg interessant voor werkzoekenden. Door de aantrekkende economie zijn veel van deze bedrijven namelijk ook naarstig op zoek naar nieuw personeel. Reden te meer om eens te komen kijken: werken voor deze bedrijven kan heel interessant zijn!

Programma
De open bedrijvendag begint om 10.00 uur met een bezoek van gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel. Hij verricht dan de openingshandeling van de nieuwbouw van OPRA Turbines. Dit bedrijf verzorgt dan ook rondleidingen door de fabriek met uitleg over de OP16 gasturbine.

Ludieke opening
Om 10.30 uur verricht wethouder Mariska Ten Heuw van Hengelo de opening van de bedrijvendag op het High Tech Systems Park. De organisatie wil dit op een ludieke manier doen en roept iedereen op om een schaar mee te nemen. Vanaf de opening kunnen de bezoekers gebruik maken van bussen om de verschillende bedrijven te bezoeken. Ze kunnen overal in- en uitstappen gedurende de dag.

Randprogramma
Er is ook een uitgebreid randprogramma qua activiteiten. Zo geeft de brandweer demonstraties op het terrein van HKS Metals, het Werkplein helpt werkzoekenden, de Scilderscool exposeert op het centrale plein en bij CTT is er een huifkartocht. Er is ook aandacht voor nieuwe concepten, zo kunnen bezoekers bij Stork Thermeq B.V. 'virtueel lassen' in de werkplaats en Easysee geeft een grote Virtual Reality show: het vrij kunnen rondlopen op de Titanic. Verder zijn er tientallen andere leuke en leerzame activiteiten gepland. Laat u verrassen en kom dus langs! Kijk ook op: www.twentekanaal.com voor alle activiteiten.