Afbeelding
Foto:

Nooit meer op dieet!

HAAKSBERGEN - Veel mensen gaan regelmatig op dieet. Maar: dit hoeft eigenlijk niet. Ook met andere aanpassingen in je levensstijl kun je goed werken aan je gewicht.

Food, Sport & Lifestyle Coach Stephanie van Malssen van Vivera Vital legt uit: hoe bereik ik het resultaat wat ik wil zonder op een strikt dieet te gaan? Diƫten heeft volgens haar totaal geen zin: "Ja tijdelijk! Het gaat goed, zolang je het volhoudt. Je hongert jezelf uit, je humeur wordt slecht en het kost je vaak handen vol geld. Belangrijk is blijvend je leefstijl te veranderen in een wijze die bij JOU past."

Hoe doe ik dit?
Het aanpassen van je levensstijl is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen vinden het lastig om iets te vinden dat bij hen past om de overtollige kilo's nu voor eens en altijd kwijt te raken. Stephanie geeft dan bij Vivera Vital graag een passend advies. "Je hoeft dit niet alleen uit te zoeken, ik kan me heel goed voorstellen dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Zoek een coach waar jij je goed bij voelt, en laat je helpen!"

Hoezo een coach?
Belangrijk is een manier van eten te vinden die bij jouw lichaam, jouw leefstijl en jouw behoeften past. Ieder mens is anders, en de een heeft een snellere verbranding dan de ander. De een sport veel, de ander heeft veel last van stress en een derde eet misschien totaal verkeerd. Hoe kun je verkeerd eten? Wanneer de balans zoek is. Belangrijk voor een evenwichtige voeding is de juiste verhoudingen binnen te krijgen van koolhydraten, eiwitten en vetten. Je lichaam heeft alle drie dingen nodig, ze hebben allen een eigen functie in je lichaam om optimaal te kunnen functioneren.

Informatieavond
Wie graag meer wil weten of zit met concrete vragen kan op donderdag 21 september naar een informatieavond. Vivera Vital organiseert deze van 19.30 tot 21.30 uur in het Bakkershuis in Haaksbergen. De toegang is gratis. Aanmelden kan via info@viveravital.nl.

Afbeelding