Losser wil historisch laantje behouden

LOSSER - Lossernaren willen graag het mooie, historische laantje behouden. Afgelopen weekend werden handtekeningen ingezameld door de actiegroep voor het behouden van de kenmerkende kastanjebomen in het centrum.

De bomen in het centrum vormen onder meer een mooi historisch laantje waar je heerlijk kunt wandelen. Maar de gemeente werkt momenteel aan een nieuw plan voor het centrum, waardoor de bomen waarschijnlijk moeten wijken. Dit is tegen het zere been van veel Lossernaren.

Handtekeningenactie
Tijdens het Bruegheliaans Festijn afgelopen weekend werden ruim 1.500 handtekeningen opgehaald volgens Eddy Oude Voshaar en Annet Boin. In zes uur tijd werden deze ingezameld. Hiermee heeft in korte tijd ruim tien procent van de Losserse bevolking de petitie getekend.

Onbegrip
De mensen stonden volgens de initiatiefnemers in de rij om hun handtekening te kunnen zetten. Er heerste veel onbegrip en woede onder de bevolking doordat het college van Losser voornemens is om de bijna 100 jaar oude reuzen van kastanjebomen te kappen om het centrum een make-over te kunnen geven. Ook waren er mensen die zelfs plantekeningen hadden gemaakt, waar de bomen een prominente plek in kregen. De petitie zal worden overhandigd aan het college van Losser.

Centrumplan
De gemeente werkt voor het centrum aan een toekomstbestendig centrumplan. Dit kwam tot stand dankzij de inspraak van veel inwoners. Zo moet het centrum straks nog aantrekkelijker worden voor bezoekers te voet. Aanvankelijk zouden hiervoor ook meer parkeerplaatsen geschrapt worden, maar dit is ingeperkt.