Afbeelding
Foto:

International Tattoo Show Twente

ENSCHEDE - Steeds meer mensen kiezen er voor om een tatoeage te nemen. Het is tegenwoordig steeds meer geaccepteerd om je lichaam zo permanent te versieren. Er zijn dan ook veel liefhebbers van deze kunstvorm te vinden in onze regio. Speciaal voor hen wordt op 16 en 17 september de eerste editie van de International Tattoo Show Twente gehouden.

Ruim 60 van de beste tattoo-artiesten uit binnen- en buitenland zijn volgende week te gast in EXPO Twente in Enschede. Zij vertegenwoordigen een groot aantal stijlen en disciplines. Van traditionele tatoeages tot de 'new school' cartoon-stijl. Maar ook realistische werken, dot work en meer zijn vertegenwoordigd. En iedereen is welkom op dit mooie evenement. Bezoekers kunnen zich natuurlijk laten tatoeëren, of simpelweg de kunst van het tatoeëren bewonderen. Daarnaast zal de show bestaan uit diverse bezienswaardigheden zoals een oldtimer car show, diverse optredens van muzikale artiesten, een keur aan uiteenlopende standhouders, lekker eten en veel gezelligheid. Tattoo Show Twente is ook kindvriendelijk.

Internationale Conventie
Er zijn bodypaint demonstraties en bezoekers kunnen desgewenst worden voorzien van de mooiste lichaamsschilderingen. Terug naar de artiesten: Het is een internationale conventie omdat ze niet alleen standhouders hebben uit Nederland, maar ook uit Duitsland, België, Engeland en zelfs Nepal. Iedere conventiedag is er op het podium een wedstrijd waarbij uit diverse categorieën de beste/mooiste tattoo door een jury gekozen wordt.

Tatoeages
Het percentage van Nederlanders met een tattoo stijgt. Van de Nederlanders tussen de 18 en 50 jaar heeft 24 procent minstens één tatoeage. In de leeftijdsgroep tussen 18 en 29 jaar is zelfs 31 procent getatoeëerd. Dit blijkt uit onderzoek. Dit komt deels omdat tatoeages meer worden geaccepteerd in de maatschappij en niet meer worden gezien als een taboe. Toch is er wel een verschil tussen hoger en lager opgeleiden. Lageropgeleiden dragen meer tattoo's met zich mee dan hoogopgeleiden. Dit komt omdat veel hogeropgeleiden het niet vinden passen bij hun sociale status. Toch stijgt het percentage meer en worden tattoo's meer geaccepteerd. Kijk voor het volledige programma, de deelnemerslijst en verdere informatie op: www.tattooshowtwente.nl