Afbeelding
Foto:

Drank en drugs horen niet in het verkeer

ENSCHEDE - Drank en drugs horen niet in het verkeer. Dit was de boodschap die bezoekers van de Proef Eet in Enschede afgelopen weekend kregen.

Een campagneteam van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland bezocht zondag het culinaire evenement in de Enschedese binnenstad. Dit is onderdeel van de Overijsselse campagne 'Rijden Zonder Invloed' die momenteel door de provincie trekt. De campagne moet automobilisten bewust maken van de gevaren van drank en drugs in het verkeer. Ondanks forse boetes zijn er namelijk nog steeds mensen die zich hier schuldig aan maken. De gevaren worden helaas vaak onderschat.

Boven de limiet
Zo denken veel mensen dat zij na een avond stevig drinken en uitslapen de volgende ochtend weer gewoon deel kunnen nemen aan het verkeer. U kunt dan echter ook zeker nog boven de limiet zitten, met alle gevolgen van dien. Ook het gebruik van drugs of medicijnen in het verkeer heeft een duidelijk nadelig effect op de rijvaardigheid. Bezoekers van Proef Eet konden op vrijwillige basis een alcoholtest doen. Mensen die boven de limiet zaten konden ook gebruik maken van alternatief vervoer, geregeld door ROV. Bezoekers die niet beschonken waren kregen een presentje.