Folktrio CUA bij Folkclub Twente

BOEKELO - Het folkduo CUA zal op vrijdag 15 september optreden in De Buren in Enschede.

CUA, bestaande uit John Davidson, Shane Booth en Ros O'Meara, heeft een breed geluid dat voortgebracht wordt door gitaren, viool, bouzouki, percussie en driestemmige vocalen. Ze combineert die om een folk/wereldmuziekstijl te creëren die ze Atlantiaans noemt. De groep heeft gestaag een naam en aanhang opgebouwd door hun enthousiaste, hartstochtelijke en originele optredens in Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk, evenals het folk- en theatercircuit in Ierland De muziek wordt vergeleken met de ingewikkelde melodieën van Planxty gecombineerd met de prachtige harmonieën van Crosby, Stills and Nash. Het optreden is vrijdag 15 september om 20.30 uur. De entree kost 13 euro. U bent welkom bij eetcafé en zalencentrum De Buren aan de Beckumerstraat 2 in Boekelo.

Theatervoorstelling Edward Scharenhand

ENSCHEDE - Op 1 oktober 2017 gaat de nieuwe voorstelling Edward Scharenhand (8+) van Theater Sonnevanck in Enschede in première.

Edward Scharenhand, geschreven en geregisseerd door Marije Gubbels, is een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. De voorstelling is losjes gebaseerd op de sprookjesachtige film Edward Scissorhands van Tim Burton. Edward Scharenhand speelt van 26 september t/m 12 november 2017 in theaters in heel Nederland.

Muzikale Komedie
Iedereen in het stadje Gul is extreem goed. Magdalena (ooit te vondeling gelegd) woont daar bij Tante Maria, die wijd en zijd bekend staat als de meest actieve vrijwilligster van het plaatselijke buurthuis. Ook voor Magdalena is geen moeite te veel. Vooral mishandelde en verwaarloosde dieren en planten vangt ze liefdevol op en neemt ze mee naar huis. Op een dag staat er iemand op hun stoep die helemaal alleen is. Hij zegt dat hij Edward heet en is vriendelijk en beleefd. Alleen is hij niet helemaal 'af'. Aan beide armen heeft hij – in plaats van gewone handen – een stel lange en vlijmscherpe messen...

Meer informatie over Edward Scharenhand op www.sonnevanck.nl/
voorstelling/
edward-scharenhand