Afbeelding
Foto:

Afscheid René Bogaarts na lange loopbaan Rabobank

ENSCHEDE - Directielid René Bogaarts verlaat na 28 jaar Rabobank Enschede-Haaksbergen.

René Bogaarts (57) maakt deel uit van de driekoppige directie. Nu veel achterliggende kantoortaken van de bank zijn geregionaliseerd, is hij er van overtuigd dat de directie het met twee man af kan. René neemt deze week afscheid. Hij noemt zichzelf een echt Rabomens. De coöperatieve gedachte van de bank is dan ook iets wat hij in zijn loopbaan graag uitdroeg en stimuleerde. "Je moet ook iets terug doen voor de maatschappij. Helpen door zelfhulp", zo typeert hij dit.

Bestuurslid
Bogaarts nam de afgelopen jaren dan ook vaak zitting in veel lokale besturen in het werkgebied van de bank. Onder meer bij een muziekvereniging, de schaatsvereniging, de judovereniging en op dit moment is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Consent, die alle openbare basisscholen in Enschede, Oldenzaal, Losser en Dinkelland beheert. "Ik vind dat elke werknemer van Rabobank in de vrije tijd zitting zou moeten nemen in lokale besturen." Dit is immers een praktische manier om te weten wat er speelt.

Veel verandering
Ook het bankwezen is in zijn 28-jarige loopbaan wezenlijk veranderd. Zo had de voortschrijdende digitalisering en informatisering een grote invloed op zowel de rol van de bank als de belevenis van de klant. Waar een bank immers dertig jaar geleden een kasfunctie had, ligt tegenwoordig meer de nadruk op advisering bij de kantoren. Verdere grote ontwikkelingen: de invoering van de geldautomaat, de komst van de Euro, de millenniumproblematiek en in Enschede niet te vergeten: de vuurwerkramp. Het Enschedese hoofdkantoor stond destijds nog aan de Raiffeisenstraat en viel daarmee binnen de ring die afgesloten was. Niemand kon meer in het hoofdkantoor. En nu staat het directielid voor een nieuwe toekomst, die hij vol vertrouwen en plannen tegemoet gaat. In september neemt hij plaats in de collegebanken om aan de tweejarige masteropleiding Nederland-Duitsland-Studies te beginnen.