Afbeelding
Foto:

Foodhal presenteert zich op Proef Eet

ENSCHEDE - Proef Eet wordt deze week weer gehouden in Enschede. Van vrijdag tot en met zondag komen de fijnproevers weer aan hun trekken bij dit culinaire evenement. Onder meer de Twentsche Foodhal zal zich hier presenteren.

Op 1 november wordt de Foodhal geopend in de Performance Factory. Dit is dan een verzamellocatie voor uiteenlopende kleinschalige horeca die hier unieke gerechten aan zal bieden. Om het publiek al vast kennis te laten maken staan er zes keukens van de Twentsche Foodhal op deze 32-ste editie van Proef Eet.

Voorproefje
Het is voor het eerst dat een aantal kersverse ondernemers zo'n voorproefje geeft. Op een bijzondere locatie in de binnenstad - Het Ei van Ko aan de Langestraat - kunnen bezoekers hun Proef Eet Duyten inruilen voor onvervalst lekker eten en drinken, zonder poeha. Eerlijke gerechten op basis van mooie, zoveel mogelijk lokale producten, worden ter plekke bereid.

Alle windstreken
Proef Eet-bezoekers kunnen zich opmaken voor een heuse wereldfoodreis op Het Ei van Ko. De deelnemende Twentsche Foodhal-keukens bieden lekkernijen uit alle windstreken. Daddy Cool bereidt samen met zijn Rocking Kitchen de heerlijkste biologische sateh. Little Ribhouse Texas komt met spareribs en buffalowings. Surinaamse gerechten van lokale en streekproducten, op smaak gebracht met die typische Surinaamse kruiden en specerijen gaan over de balie bij - oud Proef Eet prijswinnnaar - Vasperansa Soulfood. De diversiteit moet Enschedeƫrs op een leuke manier kennis laten maken met de vele culinaire stijlen en inzichten die er zijn in de stad.