Afbeelding
Foto:

Intergalactisch Enschede tijdens GOGBOT

ENSCHEDE - Tech-liefhebbers, multimediaal visionairs en anderen met een liefde voor innovatie kijken al weer reikhalzend uit naar GOGBOT Dit multimediale festival wordt weer gehouden van 7 tot en met 10 september. De afgelopen jaren is de belangstelling voor dit soms controversiƫle festival sterk gestegen.

GOGBOT ging in 2010 van start en heeft inmiddels een grote naamsbekendheid verworven. Ieder jaar staat een ander thema centraal, dit jaar Intergalactisch. Het programma omvat een breed scala aan activiteiten. Zo nemen weer vele nationale en internationale kunstenaars en musici deel aan het evenement. Op meer praktisch vlak zijn er ook leuke workshops met een technologisch thema of sprekers uit het veld die boeiende lezingen geven. Het merendeel van het programma is bovendien ook nog eens gratis te bezoeken, bijvoorbeeld in en om de kerk aan de Oude Markt, de vaste hoofdlocatie voor Gogbot. Daarnaast worden ook in onder meer ATAK, Concordia en TETEM in Roombeek activiteiten gehouden. De deelnemers exposeren dan als onderdeel van de UT Create Expo of Youngblood Expo.

Zichtbaar
Dat GOGBOT aan de gang is zal de passanten zeker niet ontgaan straks, zo komt er aan de kerk op de Oude Markt een maar liefst zeven meter grote, lichtgevende replica van de maan te hangen. Gemaakt doorde Britse kunstenaar Luke Jerram, op basis van NASA-foto's.

Highlights
Overige highlights zijn onder andere de installatie COGITO van de Italiaanse kunstenaar Daniela de Paulis, die brainscans van bezoekers via de radiotelescoop in Dwingeloo de ruimte instuurt. Midden in de Grote Kerk staat de bronzen sculptuur LEAP OF FAITH van Joseph Klibansky, de meer dan levensgrote astronaut die een groot gouden kruis draagt. Klibansky ziet ruimtereizigers als de grensposten van een nieuwe wereld, gidsen voor de mensheid naar een nu nog onbekende toekomst.

Kaarten en informatie
De kaartverkoop voor de betaalde activiteiten van het programma is inmiddels gestart. Kaarten zijn te koop via de website, www.2017.gogbot.nl. Een passe-partout voor alle dagen kost dan 20 euro.