Afbeelding
Foto:

Karten, lasertag en escaperooms op Go Planet Parc

ENSCHEDE - Met ingang van november krijgt Enschede weer enkele leuke nieuwe binnenattracties. Het bedrijf Accres uit Apeldoorn gaat namelijk de bestaande indoor kartbaan op het Go Planet Parc verbouwen.

Dit moet straks een kartbaan met een 'futuristisch thema' worden, passend bij de elektrische karts die hier gebruikt zullen worden. Daarnaast wordt dit uitgebreid met de mogelijkheid om lasertag te spelen en er komen escape rooms in een bijpassend thema. Bij lasertag is het de bedoeling om op elkaar te schieten met een laser-wapen in een uitdagende omgeving, vergelijkbaar met paintball. Een escape room is een ruimte waarin deelnemers opgesloten worden en binnen een bepaalde tijd puzzels op moeten lossen om uit deze kamer te kunnen komen. Er komt tegelijk ook een inpandig restaurant waar bezoekers een geheel verzorgd arrangement voor een dag of dagdeel kunnen boeken, zowel individueel als voor groepen, al dan niet in combinatie met andere activiteiten op het Go Planet Parc.

Sterke groei
Manager Peter Plantenga van Accres uit Apeldoorn: "Het Go Planet Parc is een sterk groeiende Leisure boulevard met locaties als Megabioscoop Kinepolis, Expo Twente, Basic Fit, Sensazia, Bowling Enschede, IJsbaan Twente, de Grolsch Veste en is gelegen nabij de universiteit, het Kennispark, het station en diverse uitvalswegen. Op zo'n plek wil je gewoon ondernemen, zeker als je kijkt naar alle traffic, exposure en potentie. Op dit moment is er in Enschede geen indoor kartbaan en is de combinatie van E-karten, lasertag en escaperoom onder één dak, aangevuld met uitdagende futuristische effecten en –uitstraling, uniek in Oost-Nederland."

Voor de regio
Het activiteitencentrum zet in op studenten, vriendengroepen, bedrijven, gezinnen en toeristen in een gebied van ongeveer 30 minuten reistijd rond Go Planet Parc. Ook de Duitse toeristen en inwoners zijn de doelgroep voor dit complex. Accres verwacht met aansprekende arrangementen vanaf het eerste jaar al 55.000 enthousiaste gasten te mogen verwelkomen. De opening staat gepland in november.