Afbeelding
Foto:

De scholen gaan weer beginnen!

ENSCHEDE - Komende maandag beginnen de scholen weer in Twente. Automobilisten moeten dus weer even goed opletten wanneer de kinderen massaal naar school vaan. En in de gemeente Enschede worden ze hier nog eens extra op geattendeerd.

De gemeente was deze week namelijk druk bezig om aanvullende maatregelen te nemen rondom scholen die de veiligheid moeten verbeteren. De afgelopen jaren werden veel schoolomgevingen al veiliger ingericht, deze week werd dit afgemaakt door ook echt markeringen van 'SCHOOLZONE' aan te brengen op het wegdek. De grote, witte letters laten aan duidelijkheid niets te wensen over. In enkele gevallen werd dit gecombineerd met aanvullende maatregelen zoals een verkeersdrempel.

Opletten
Het doel is dat automobilisten extra alert zijn op de aanwezigheid van schoolgaande en spelende kinderen. Deze aanpak werkt volgens de gemeente, verkeer zou inderdaad rustiger rijden en scholen zijn blij met de maatregelen.

Noodzaak
De maatregelen zijn ook helaas echt een noodzaak. Kinderen zijn namelijk oververtegenwoordigd in het aantal ongevallen met letsel en dodelijke afloop. Zeker wanneer zij voor het eerst zelf van en naar school fietsen of lopen ligt er gevaar op de loer. Het nemen van fysieke maatregelen voor automobilisten is dan ook één aspect. Leerlingen krijgen ook daadwerkelijk verkeersles al vanaf de laagste groepen. Dit moet ze bewuster maken van de gevaren in het dagelijks verkeer. Zo leren zij bijvoorbeeld dat een vrachtwagen een dode hoek heeft maar ook hoe ze veilig over moeten steken.