Afbeelding
Foto:

Losserhof viert jubileum met gezellige feestweek

LOSSER - Het woonzorgcentrum de Losserhof viert in september het 50-jarig bestaan. De Losserhof is een woonlocatie van De Twentse Zorgcentra, bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. En voor deze groep is de zorg de afgelopen vijftig jaar steeds beter geworden, zo benadrukt de Losserhof.

Waar volgens DTZC in de jaren '60 nog gesproken werd van 'zwakzinnigen en imbicielen' en zorg van bovenaf beslist werd, staat tegenwoordig de cliënt zelf centraal. Eigen regie is een belangrijk aspect in de dagelijkse zorg voor deze groep. Want ook iemand met een beperking moet zoveel mogelijk als een volwaardig mens mee kunnen doen in de samenleving, zo is het uitgangspunt.

Feestweek
Om het jubileum groots te vieren wordt een heuse feestweek opgezet. Deze wordt gehouden van zondag 10 tot en met zaterdag 16 september. Er zijn dan allerlei leuke activiteiten gepland. Niet alleen voor de inwonende cliënten en anderen die voor dagbesteding komen, maar ook familie, vrijwilligers, omwonenden en oud-medewerkers van de Losserhof zijn van harte uitgenodigd.

Activiteiten
De feestweek start dan op zondag 10 september met een gezamenlijke kerkdienst, de opening van de Kunstwandelroute en een muziekmiddag. Op dinsdag staat het Nederlandse lied centraal, met diverse artiesten die optredens zullen geven. Donderdag is de jaarlijkse kermis op het terrein van de Losserhof. Vrijdag staat een reünie voor alle oud-medewerkers en oud-leerlingen op het programma, met vrijdagavond een personeelsfeest voor iedereen die nu of de afgelopen 50 jaar werkzaam was bij de Losserhof. De week wordt op zaterdag 16 september afgesloten met een familiemiddag en een slotfeest voor de cliënten. Dit bovenop alle andere speciale en reguliere activiteiten die de Losserhof organiseert voor cliënten die week. Om alle details van de feestweek op een rijtje te zetten is ook een speciale webpagina opgezet, namelijk www.detwentsezorgcentra.nl/50jaarlosserhof