Brilmansdennen begint met zwemlessen

LOSSER - Het Losserse zwembad Brilmansdennen begint komende maand weer met het nieuwe seizoen van zwemlessen.

De lessen starten op maandag 4 september aanstaande. Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Een snelle aanmelding is handig, want wie dit vóór 1 oktober doet betaalt geen inschrijfgeld. En er is een garantie op deelname, zonder wachtlijst. Aanmelden kan via www.losser.nl/brilmansdennen of bij de receptie van zwembad Brilmansdennen. Heeft u vragen, belt u dan (053) 538 1800.

Zwembad Brilmansdennen is binnen de gemeente Losser het enige zwembad dat het erkende Zwem-ABC aanbiedt van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Het Zwem-ABC staat voor een speelse, kindvriendelijke manier van leren zwemmen met veel aandacht voor overlevingsaspecten ofwel het jezelf leren redden. De zwemlessen bij het bad staan goed aangeschreven, met ieder jaar weer een groot aantal tevreden ouders én kinderen.

Diploma's
Bij Zwembad Brilmansdennen kunnen kinderen zowel de A-, B- als C-diploma's halen. Gemiddeld zijn er dan 50 lesuren nodig voor het A-diploma, waarmee kinderen veilig zelfstandig kunnen zwemmen. Het behalen van de aanvullende B- en C-diploma's vergt nog eens zo'n tien lesuren per diploma. Voor de doorstroming wordt, tijdens de zwemlessen, per individu gekeken naar de vorderingen. Als een kind voldoet aan de normen die staan voor een niveau gaat hij of zij door naar het volgende niveau. Daardoor komt het regelmatig voor dat een kind, zelfs binnen de geraamde 50 lesuren, zowel het A- als ook het B- en C-diploma binnenhaalt.

Folklorefestijn in Enschede

ENSCHEDE - Zondag 27 augustus houden de Enscheder Spöllers en Daansers de Krekkel hun traditionele Muziek en Folklorefestijn, dit jaar alweer voor de 47e keer.

Deelnemers zijn dit keer: Twents smartlappenkoor De Leedzangers. Conferencier Jan Riesewiek. Folkgroup Zaisa uit Litouwen en natuurlijk de Enscheder Spöllers en Daansers de Krekkel. Dit wordt gehouden in het theater van Prismare aan de Roomweg 167D in Enschede. Aanvang is om 14.30 uur en de toegang is gratis.