Afbeelding
Foto:

Losser opent tweede subsidieronde

LOSSER - De gemeente Losser heeft de tweede subsidieronde voor incidentele bijdrages geopend. Het is mogelijk om tot 1 oktober een bijdrage aan te vragen bij de gemeente. Inmiddels weten steeds meer organisatoren de weg te vinden voor dit soort bijdragen.

In Losser verloopt het verstrekken van subsidies tegenwoordig heel anders dan voorheen. Waar eerder de gemeente altijd vaste geldverstrekker was door middel van jaarlijkse subsidies, wil de gemeente tegenwoordig juist liever alleen incidentele projecten steunen. Doel hierbij is om de zelfredzaamheid en eigen kracht van de samenleving te stimuleren. Sinds januari is het nieuwe beleid van kracht, waarmee activiteiten en initiatieven van inwoners, verenigingen en andere partijen (rechtspersonen) kunnen worden ondersteund en gestimuleerd.

Aanvragen
In 2017 is in totaal 35.000 euro beschikbaar, via twee subsidierondes. Organisaties kunnen twee keer per jaar (in 2017 vóór 15 mei en vóór 1 oktober) een subsidie aanvraag indienen bij de gemeente. Bij de eerste subsidieronde heeft het college in totaal 18.000 euro aan subsidie verleend. Dit betekent dat voor de tweede subsidieronde 2017 nog 17.000 euro beschikbaar is. Een aanvraag voor incidentele subsidie moet uiterlijk 8 weken voor aanvang van de activiteit worden ingediend bij de gemeente, maar wel in ieder geval voor 1 oktober 2017. Activiteiten die in aanmerking komen moeten bijvoorbeeld gezondheid en zelfredzaamheid stimuleren, sportdeelname stimuleren of bijdragen aan armoedebestrijding, cultuurparticipatie en eigen kracht. Organisaties kunnen subsidie aanvragen via het 'aanvraagformulier incidentele subsidie'. Dit formulier is te downloaden via www.losser.nl.