Goed idee gezocht voor asbestdaken

TWENTE - De Provincie Overijssel is op zoek naar goede ideeën om de sanering van asbesthoudende daken nog verder te stimuleren. Er moet namelijk nog veel gebeuren voordat geheel Nederland asbestvrij is.

De landelijke ambitie is om in 2024 alle asbesthoudende daken gesaneerd te hebben; En Overijssel is landelijk gezien al één van de best presterende regio's op dit gebied. Zo is er al eerder goed beleid opgezet om onder meer specifiek asbesthoudende daken van agrarische bedrijven te saneren en bij overige bedrijfspanden. De grootste uitdaging is echter om ook particulieren en anderen met een klein pand te bewegen om voor 2024 deze asbestsanering uit te voeren. Zo is het namelijk ook toegestaan om bij een dak kleiner dan 35 vierkante meter zelf het dak te saneren. Echter, dit wordt nog zeker niet door iedereen als prioriteit ervaren. De Provincie Overijssel hoopt dan ook om via de inwoners zelf goede ideeën te vinden die dit moeten stimuleren. et beste idee krijgt een startkapitaal van 10.000 euro voor de verdere uitwerking van het idee. Ook ondersteunen de communicatie- en marketingprofessionals van de provincie bij de lancering van het idee in de markt. De inschrijving sluit op 1 oktober. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Asbestconferentie op 2 november, die wordt georganiseerd door de provincies Overijssel en Gelderland.

Inspiratiebijeenkomst
Om deelnemers op weg te helpen wordt op donderdag 24 augustus een inspiratiebijeenkomst gehouden in de Trefkoele in Dalfsen. Tijdens de bijeenkomst kunnen deelnemers speeddaten met deskundigen en kennis maken met potentiële samenwerkingspartners, bijvoorbeeld op gebied van business development, communicatie, verdienmodellen en marktkennis. Kijk ook op: www.overijssel.nl