Afbeelding
Foto:

Enschede kijkt uit naar gezellige finale EK Vrouwen

ENSCHEDE - Op het moment van schrijven hebben we nog een paar dagen te gaan tot de EK-finales van het vrouwenvoetbal naar Enschede komen. Onze mooie stad is niet zomaar gastheer voor de duels, maar ook voor de ongetwijfeld zinderende finale. Achter de schermen wordt al maanden gewerkt om dit tot een succes te maken.

Komende week worden twee wedstrijden gespeeld in Enschede: een halve finale op donderdag 3 augustus en de finale op zondag 6 augustus. Inmiddels is de kaartverkoop voor de finale al weer gestopt; de EK-organisatie had 17.000 kaarten beschikbaar die inmiddels allemaal verkocht zijn. De overige zitplaatsen worden gevuld met onder meer de meereizende delegaties van de deelnemende landen. Mogelijk dat er later nog wat kaarten beschikbaar komen. Waar de wedstrijd gespeeld zal worden is overigens niet wat u denkt. Dit is niet de Grolsch Veste, maar voor de gelegenheid het 'FC Twente Stadion'. De organisatie heeft namelijk eigen sponsoren, waardoor de naam van de regionale bierbrouwer dus ontbreekt in de uitingen over de finale. Dit gaat dusdanig ver dat afgelopen week de Grolsch-belettering van de gevel van het stadion gehaald is.

Rol van de gemeente
De gemeente Enschede werkt ook al maanden aan de draaiboeken voor een goed verloop van de twee wedstrijden en het bijbehorende randprogramma. Hoewel de wedstrijden op zich niet bepaald risicoduels zijn, is het bewaken van de orde en veiligheid toch een belangrijk thema. Inherent zorgt zo'n hoeveelheid mensen voor wat organisatorische uitdagingen. De gemeente moest ook nog een demonstratie verplaatsen van Fortress Europe, die aanvankelijk gehouden zou worden op 18 juni. Pogingen van de rechtse groepen om te demonstreren op 6 augustus werden afgeschoten door de gemeente.

Randprogramma
Er is voor deze duels ook een uitgebreid randprogramma opgezet, zo wordt voor de finale ook een gezellige loop gehouden vanaf de Fan Zone in de binnenstad naar het stadion. Er wordt ook ingezet op de bredere doelgroep die naar de finales komt, waaronder meer gezinnen.