Afbeelding
Foto:

Janninkshuis wordt Tourist Info

ENSCHEDE - Steeds meer toeristen weten Twente te vinden, waaronder onze mooie stad Enschede. Maar waar bezoekers eerder nog naar een VVV gingen voor informatie over activiteiten en routes, wordt dit tegenwoordig steeds minder. Toch heeft ook een toeristisch informatiepunt zeker bestaansrecht - mits je een passende insteek hebt.

In Enschede wordt druk gewerkt om de toekomst van toeristische informatie zo goed mogelijk vorm te sluiten. Al ruim voor de sluiting van de Tourist Info op het Stationsplein werd achter de schermen al druk gewerkt aan de opzet van nieuwe Tourist Info Punten. Deze zijn dan ondergebracht bij bestaande voorzieningen. Bezoekers kunnen nu al terecht bij Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat, Stoet aan de Pijpenstraat en Sam Sam aan de Oude Markt. Per 1 september komt hier nog een vierde punt bij: het Janninkshuis aan de Langestraat 41.

Rijke geschiedenis
De geschiedenis van het Janninkshuis is lang en divers. Je kunt haast beter opnoemen wat hier niet heeft gezet in plaats van wel. Tot afgelopen juni was hier nog de Stadssociƫteit gevestigd wat al een jaar na oprichting stopte. Hiervoor onderging het pand een verbouwing. Eerder was dit in gebruik bij diverse adviesbureaus, voor kunstenaars, als onderkomen voor ambtenaren en natuurlijk: ooit als woonhuis. De stadsvillia stamt uit de negentiende eeuw en werd gebouwd door de textielfamilie Jannink, zoals de naam al doet vermoeden. Het monumentale pand is dan ook een passende locatie voor een toeristisch informatie punt en achterliggende kantoorfunctie. Er werd al geruime tijd gezocht naar een pand dat dienst kon doen als uitgebreider informatiepunt. Maar dit moest dan wel aan enkele criteria voldoen, zoals ligging op een goed zichtbare locatie. Op de nieuwe locatie is het mogelijk om kantoorruimte te combineren met een Tourist Info Punt en daarmee een efficiƫntieslag te maken, zo hoopt de organisatie. "Door de centrale ligging is het 'Janninkshuis' een zeer geschikte locatie, van waaruit wij onze activiteiten in de stad goed kunnen uitvoeren. Een mooie bijkomstigheid is dat het pand past bij het DNA van onze stad. We zijn dan ook blij dat we zo snel onze intrede kunnen nemen op de nieuwe plek", aldus directeur Marieke ter Brugge.