Partij voor de Vrijheid wil in raad Enschede

ENSCHEDE - Er komt een nieuwe fractie in de Enschedese gemeenteraad. Althans, als het aan de Partij voor de Vrijheid ligt. De PVV heeft zich namelijk als ambitie gesteld om zetels te pakken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

De partij wil naast Enschede ook zitting gaan nemen in de gemeenteraden van Almelo en Twenterand. Naast de specifieke lokale thema's wil de partij ook graag haar landelijke speerpunten uit gaan voeren. Dit omvat onder meer het versterken van lokale ouderen- en jeugdzorg, betere uitvoering van algemene zorgtaken, lagere gemeentelijke lasten en meer inzet op openbare orde en veiligheid. En ja, ook islamisering zal natuurlijk ergens in het verkiezingsprogramma naar voren komen, hoewel de nadruk hier waarschijnlijk minder op moet liggen om de kiezer over te halen te stemmen op deze nieuwkomers.

Goede kansen
De wens om in Enschede in de gemeenteraad te komen is natuurlijk ook deels ingegeven door het landelijke succes van de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen eerder dit jaar. De uitslag in Enschede stemde toen al positief qua hun kansen: De PVV werd de tweede partij onder kiezers, na de VVD. De PvdA verloor toen bijzonder fors. in Almelo gingen de meeste stemmen naar de PVV bij de vorige verkiezingen en in Twenterand werd de PVV tweede na het CDA. Dit lijkt dan ook een vruchtbare bodem te zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, hoewel er zeker niet altijd overeenkomstig gestemd wordt. Kiezers hechten op lokaal niveau vaak belang aan andere thema's dan op landelijk niveau.