Onderzoek naar renovatie voor Aquadrome

ENSCHEDE - De gemeente Enschede laat deze week onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden om het zwembad Aquadrome te laten renoveren. Het is niet bepaald een geheim dat het bad momenteel wel wat onderhoud en liefde kan gebruiken.

Gebruikers klagen al geruime tijd over een vermeend gebrek aan hygiƫne en veiligheid. Dieptepunt was een uitzending van SBS's 'Smerige Zaken' begin dit jaar, waarbij het bad er niet bepaald gunstig vanaf kwam. Directeur Bas Morsink van Sportaal wist toen een en ander te weerleggen. Hoewel sommige punten van het bad optisch minder mooi zijn, is wat lelijk oogt zeker niet altijd onveilig. Ook moest zeker niet vergeten worden dat het bad inmiddels 25 jaar oud. Uit onderzoek van het Mulier Instituut vorig jaar blijkt duidelijk dat Aquadrome het relatief laagste rapportcijfer krijgt van de Enschedese baden.

Nieuwe visie
Ondanks werkzaamheden in 2015 zijn er nog steeds diverse punten die aangepakt moeten worden. De gemeente Enschede ontwikkelt momenteel een zwembadvisie, met als doel om te komen tot een duurzaam toekomstbeeld voor de Enschedse baden vanaf 2025. Het subtropisch zwemparadijs zou hierin een belangrijke rol kunnen spelen. In september stuurt het college van B&W hiertoe een voorstel richting de gemeenteraad. Om alle opties in deze zwembadvisie goed te kunnen overwegen is het noodzakelijk om de renovatiekansen van het Aquadrome goed in kaart te brengen. Het binnenbad was daarom deze maandag en donderdag beperkt open.