Afbeelding
Foto:

Jaarrekening Haaksbergen goedgekeurd door accountant

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen heeft haar financiƫn goed op orde. De jaarrekening over 2016 is nu goedgekeurd door de accountant van de gemeente.

De goedkeuring is een erkenning dat de gemeentelijke organisatie de budgetten en uitvoering goed op orde heeft. En de goedkeuring is ook zeker geen vanzelfsprekendheid; bijna de helft van de Nederlandse gemeenten kreeg in 2015 geen goedkeurende verklaring. De gemeenteraad heeft de jaarrekening deze week dan ook definitief vastgesteld.

Controle
Een accountant controleert een gemeentelijke jaarrekening op tal van facetten. Behalve naar de inkomsten en uitgaven in het sociaal domein (zorg en welzijn) kijkt hij bijvoorbeeld ook naar de inkomsten en uitgaven op beleidsterreinen als ruimtelijke ontwikkeling en personeel & organisatie en naar het grondbedrijf en aanbestedingen. Als de accountant vervolgens een goedkeurende verklaring afgeeft over een jaarrekening, zoals nu in Haaksbergen is gebeurd, dan wil dat zeggen dat de cijfers kloppen en dat de jaarrekening volgens de regels is opgesteld.

Goed resultaat
De Jaarrekening 2016 sluit af met een positief resultaat van 1,1 miljoen euro. Dat bedrag gaat vrijwel geheel naar de algemene reserve, die mede daardoor naar verwachting eind 2017 weer positief is.