Afbeelding
Foto:

Enschede zet zich in voor promotie EK vrouwen

ENSCHEDE - Wie in Enschede rondloopt zal het niet ontgaan zijn: de stad is één van de speelsteden voor het EK vrouwenvoetbal 2017 wat de komende weken gehouden zal worden. Op 16 juli beginnen de wedstrijden van dit UEFA Women's Euro 2017 en de finale staat gepland voor 6 augustus.

Enschede is gastheer voor een kwartfinale op 3 augustus en de finale van 6 augustus. Naast Enschede wordt er ook gespeeld in Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Breda.

In de lift
Het vrouwenvoetbal zit landelijk zeker in een stijgende lijn. Ook in Twente is er een duidelijke groei zichtbaar bij zowel de jongere meiden als de dames. Het voetbal is zeker niet alleen meer het exclusieve domein van de heren. Maar voordat het EK voor vrouwen ook echt zo populair is als dat van heren moet er nog wel wat gebeuren qua promotie. Enschede draagt hier in ieder geval haar steentje aan bij. Zo werd het EK al gepromoot bij andere recente activiteiten in de binnenstad. Daarnaast hangt er een groot apandoek aan het gemeentehuis wat Enschede's status als speelstad promoot. Sinds afgelopen week staan er ook grote posterzuilen op het stationsplein met informatie over de teams.