Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Voorkom vakantiestress!

ENSCHEDE - Vakanties: altijd een hoop geregel. Wat moet je allemaal meenemen? Een lijstje gemaakt voor spullen die je moet inpakken. Maar vergeet daarbij niet je huisdier. Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk dat je voor je huisdieren een aantal zaken geregeld hebt. Jumper aan de Lage Bothofstraat 165 in Enschede geeft u graag advies.

Mocht je huisdier meegaan op vakantie dan heeft die een paspoort nodig. Daarnaast zijn er voor bepaalde landen strikte eisen betreft inentingen. Binnen de EU moet je huisdier een chip hebben en geënt zijn tegen hondsdolheid. Buiten de EU zijn de regels nog strenger betreft huisdieren. Zo moet er voor bepaalde landen een bloedonderzoek worden gedaan en zouden ze eventueel in quarantaine moeten. Zorg ervoor dat je van tevoren op de hoogte bent van de regels in het land van bestemming, zodat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan.??In sommige landen is het erg warm.

Verkoeling
Jij neemt een lekkere duik in het zwembad om af te koelen, maar voor je huisdier is dit soms wat lastiger. Om ervoor te zorgen dat je huisdier het niet te warm krijgt zijn er koelmatten. Deze matten zijn ongeveer 10 tot 15 graden koeler dan de omgevingstemperatuur. Zodra je huisdier erop gaat liggen, activeert de mat. Deze blijft ongeveer 4 uur koel en zal vanzelf weer activeren wanneer je huisdier even een wandeling maakt. De matten zijn er in verschillende maten en heel makkelijk mee te nemen aangezien ze vrij weinig ruimte in beslag nemen.

Inenten
Gaat je huisdier tijdens de vakantie naar een pension? Zorg er dan voor dat je huisdier alle nodige entingen heeft gehad. Daarnaast is het belangrijk dat je huisdier goed ontvlooit en ontwormt is. Kijk voor tips en meer op: www.jumperenschede.nl