Sempre Crescendo geeft Buurtconcerten

LOSSER - Ieder jaar organiseert Concertvereniging Sempre Crescendo buurtconcerten. Zo ook dit jaar.

De muzikanten pakken op 2 donderdagen uit met mooie luistermuziek voor elk wat wils. Op donderdag 6 juli wordt er gespeeld in de tuin van Kostersgaarden. Om 19.00 uur gaat het Jong Talent Losser beginnen. Zij zullen vier leuke werkjen ten gehore brengen. Na een korte pauze zullen de jonge muzikantjes plaat maken voor Het Orkest. Wat te denken van de opzwepende salsa klanken van Gloria Estefan, een statige tango, een Frans chanson, muziek van Caro Emerald, Nessun Dorma uit de opera Turandot, bekende hits uit Liverpool. Te veel om op te noemen.

Herhaling
Een week later op 13 juli zal dit concert worden herhaald op het Raadhuisplein voor de Protestantse kerk. Ook hier zullen de jeugdige muzikanten van het JTL starten, gevolgd door Het orkest. De aanvang op beide avonden zal om 19.00 uur zijn. Met de herhaling heeft ook een ander publiek de gelegenheid om eens bij zo'n mooi concert te zijn.

Bijdrage
Het JTL heeft dankzij een bijdrage van het Ketelhuisfonds Losser sinds kort ook de beschikking over een nieuwe set Templeblocks en nieuwe muziekarrangementen speciaal geschreven voor jeugdorkesten. Stichting de Kringloop heeft het Ketelhuisfonds opgericht. Het Ketelhuisfonds verleent financiƫle bijdragen aan verenigingen, stichtingen en andere instellingen, die binnen de gemeente Losser gevestigd en actief zijn. Elke jaar stelt De Kringloop haar meeropbrengst ter beschikking aan het Ketelhuisfonds.