Wie moet een lintje ontvangen?
Wie moet een lintje ontvangen? Foto:

Onderscheiding voor brandweerman

HAAKSBERGEN - Op vrijdag 23 juni is brandweerman Ronny Kleine Wiecherink, vrijwilliger van Brandweer Twente, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij ontving de versierselen uit handen van burgemeester Gerrit Jan Kok. Ook een aantal andere brandweermensen werden in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse korpsavond afgelopen vrijdag.

Professioneel
"We kunnen trots zijn op onze brandweermensen, beroepskrachten én vrijwilligers. Een professioneel brandweerteam dat enthousiast en taakgericht zijn taken voor onze Haaksbergse gemeenschap vervult", aldus burgemeester Kok. Het werk van brandweerman is immers zeker geen makkelijke taak, ook vanwege de grote eisen aan professionaliteit.

Huldiging
Bij de korpsavond werden ook nog twee andere jubilarissen gehuldigd. Dennis Elbersen viert zijn twaalf-en-een-halfjarig jubileum en Frank Haverkate is al een kwart eeuw brandweerman. Daarnaast wordt er afscheid genomen van twee brandweermannen, Peter van der Weiden na meer dan zestien jaar en Ronny Kleine Wiecherink na ruim 33 jaar dienstverband.