Jubileum-viering voor Ben Engelbertink

ENSCHEDE - Ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als priester-missionaris van Mill Hill zal pater Ben Engelbertink voorgaan in een internationale viering van de Eucharistie op zondag 2 juli om 10.00 uur in de St. Jan kerk aan de Haaksbergerstraat 253.

De viering wordt vooraf gegaan met een Aboriginal 'Rook-Ceremonie', gevolgd door een Japanse begroeting. Het gelegenheidskoor van de Jacobus Parochie samen met het Internationaal Studentenkoor uit Delft en het koor van de Libanese kerk zullen de dienst ondersteunen met hun gezangen. De verkondiging gaat in op het leven van de jubilaris, die gewerkt heeft in missionaire kringen in verschillende landen, zoals Borneo (Serawak) en Australië en nu reeds tien jaar actief is in de Jacobus en Plechelmus parochies van Enschede en Oldenzaal. Na de dienst wordt een receptie gehouden in de Parochiezaal.

Theetuin 't Volbert opent haar poorten

ENSCHEDE - De lang verwachte Theetuin bij boerderij 't Volbert wordt op zaterdag 1 juli feestelijk geopend.

Om 11.00 uur zal officieel het eerste kopje thee worden geschonken door de wethouder. Alle buurtbewoners en belangstellende zijn uitgenodigd voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarnaast zijn er op deze feestelijke dag verschillende activiteiten georganiseerd rond de boerderij. Er is live-muziek, verhalenvertellers voor kinderen van 2 tot 102 jaar, een springkussen en meer. Bezoekers kunnen een balletje gooien op de Jeu de Boules baan naast de Boerderij. Vanaf 1 juli is de Theetuin ´t Volbert elke zaterdag geopend voor iets te drinken of te eten. Ze zijn dan open van 11.00 tot 16.00 uur. Het adres is Magnoliastraat 5, Enschede.

Nieuwe expositie Zuiderhagen

ENSCHEDE - In de Zuiderhagen in Enschede is vanaf nu een nieuwe expositie te bezichtigen.

Het deel vanaf kruispunt De Graaf wordt sinds juli vorig jaar gebruikt voor wisselende openlucht-exposities. Donderdag werd de nieuwste expositie geopend. Deze omvat acht portretten gemaakt door fotograaf Hessel Bosch. Hij fotografeerde hiervoor Enschedeërs die oorspronkelijk uit een andere cultuur komen.