Afbeelding
Foto:

ENSCHEDE - Vijftal vragen met Nicole van der Meijden (Litlle Bird). Er werd een vijftal vragen gesteld aan Nicole.

Wat maak jij? Ik ben autodidact en maak muurschilderingen, schilderijen, elektriciteitskastjes, beelden & dress art. Na jaren in Amerika gewoond en gewerkt te hebben is er nu tijd en ruimte om te schilderen. Dit helpt mij om mijn gevoelens te uiten.

Wat maakt jouw werk speciaal? Ik ben vooruitstrevend en vaak mijn tijd vooruit in mijn manier van denken. Het oogt soms simpel, maar vraagt de kijker om na te denken. Al mijn kunst heeft een boodschap.

Waar kunnen we jouw kunst zien? Online, Facebook en Instagram.

Welke kunstenaar bewonder jij? De manier van denken van Banksy vind ik geweldig. Ook ben ik groot fan van de muurschilderingen van Eric Grohe. Zijn werken zijn uniek. Ook Leon Keer, een getalenteerd krijtspecialist.

Wat betekent Enschede voor jou? Ik heb in verschillende steden gewoond maar vind dat Enschede op kop loopt qua kunst. Kunstenaars krijgen de ruimte en het is een stad vol kunst. Daar kunnen andere grote steden nog een voorbeeld aan nemen. Ook de wijkraden, vooral de Bothoven, doen erg hun best om kunstenaars te betrekken in de wijken en gevoelens van de maatschappij te verwoorden.