Afbeelding
Foto:

Eerste editie Balkonfestival Enschede

ENSCHEDE - Romeo en Julia, een ontbijt met balkonconcert, een opera-aria vanuit de hoogte en meezingers van Harry Bannink in een balkontuin; het zijn allemaal onderdelen van het gloednieuwe Balkon Festival in Enschede.

Komende zaterdagavond 24 juni en zondagochtend 25 juni zijn grote, kleine, klassieke en moderne balkons in Enschede het toneel van een muzikale route door de stad. Op het programma staan onder andere musici van het Orkest van het Oosten, de speciaal geformeerde Bannink Band, singer songwriters en theatergezelschappen met getalenteerde amateurs.

Balkons
In iedere stad en in elk stadsdeel zijn ze te vinden: gebouwen, oud of gloednieuw, met karakteristieke balkons en trappen. Het ene gebouw heeft een groot en weids balkon vol grandeur, het andere gebouw bestaat uit repeterende bewoners-balkonnetjes. Als je eenmaal de focus hebt op de verdiepingen in de hoogte, gaat er een balkonwereld voor je open, zelfs in je eigen stad. Deze balkons zijn het toneel van het Balkon Festival. Het Balkon Festival in Enschede is een nieuw tweedaags festival waarbij bewoners en bezoekers van de stad op zaterdagavond 24 juni een route lopen langs verschillende balkons in de binnenstad. Professionele musici en amateurs brengen hier een serenade aan de stad. Het festival trapt af met een miniconcert van de strijkers van het Orkest van het Oosten op het balkon van het stadhuis. Even verderop voert de route langs een balkontuin waar de, speciaal voor deze gelegenheid geformeerde, Bannink Band het publiek laat meezingen. Voor meer informatie zie www.balkonfestival.nl