Afbeelding
Foto:

Enschede wil sporters eren

ENSCHEDE - Enschede is de sportiefste stad van Oost-Nederland. Nou ja, helemaal hart maken kunnen we het niet, maar het lijkt er aardig op. Want wie eens goed zijn sportminnende blik rondwerpt in de stad ziet een groot aantal sportverenigingen die zeer actief zijn, maar ook veel Enschedeërs die zelf op hoog niveau individuele sporten beoefenen. Om hen te eren worden ook dit jaar weer de sportprijzen uitgereikt.

De Sportverkiezing Enschede is hét sportfeest voor alle sportliefhebbers, sporters, clubs, verenigingen, sportvrijwilligers en bestuurders. Tijdens een gezellige avond worden de sporters die het afgelopen seizoen bijzondere prestaties hebben verricht in de spotlights gezet. Op vrijdagavond 15 september 2017 worden de winnaars weer bekendgemaakt.

Categorieën
Zoals het een goede sportprijs betaamt zijn er natuurlijk vele categorieën waarin sporters en ploegen genomineerd kunnen worden. Zo worden weer prijzen uitgereikt voor de sportman en sportvrouw van het jaar; vorig jaar gingen deze naar hockeyer Wil Dielis en softbalster Dinet Oosting. Een jeugdig sporttalent zal ook in het zonnetje gezet worden, vorig jaar judoke Jelle Snippe. Ook voor de sportploeg van het jaar (FC Twente vrouwen in 2016) en de sportvrijwilliger zijn weer prijzen te winnen. Daarnaast is er de Auke Vleer Waarderingsprijs voor de sportvereniging, sportorganisatie of het sportinitiatief van het jaar.

Nominaties
Tot en met 30 juni kun je je sportheld(en) aanmelden op ww.sportaal.nl/sportverkiezing/. Het sportverkiezingsjaar loopt van 1 augustus 2016 t/m 30 juni 2017. De prestaties moeten dus in deze periode geleverd zijn. Lees de criteria om in aanmerking te komen voor een nominatie of prijs en voor meer informatie over jury en stemprocedure. De verkiezingsavond wordt gehouden in de Pathmoshal (Veilingstraat 20, Enschede) op vrijdagavond 15 september. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.