Afbeelding
Foto:

Zeer gezellig
veteranentoernooi AJC '96

LOSSER - AJC '96 heeft afgelopen weekend weer een zeer geslaagd veteranentoernooi gehouden. De Losserse voetbalclub kijkt dan ook met tevredenheid terug op het evenement.

Een van de beste edities van de laatste jaren. Zo mag de 39e versie van het Ajc'96 veteranen/Alte Herren toernooi wel genoemd worden volgens de organisatoren van AJC '96. Achttien herenteams en 6 damesteams gingen een sportieve strijd met elkaar aan. Hierbij konden de deelnemers weer de kenmerkende prijzen nemen met een 'subtiele' knipoog naar de status van hun sportieve prestaties.

Dick und Doof
De Dick und Doof bokaal was dit jaar een prooi voor Sc Nienberge die, na het nemen van penalties in de finale, te sterk waren voor Post Altenbochum. Derde in deze herenafdeling werd Floreant uit Boskoop.

Betty Boop
Bij de dames ging de eerste prijs, en daarmee voor het eerst de Betty Boopbokaal naar het Duitse Fortuna Beesten die op doelsaldo wonnen van Germania Hauenhorst. Derde werden hier de dames van Victoria Boys. De toevoeging van damesteams aan het veteranentoernooi is een nieuwe insteek. Doordat het meiden- en vrouwenvoetbal in de brede regio groeit is er ook vraag naar veteranen-activiteiten voor de dames.

Fair Play
De fairplay bokalen gingen respectievelijk naar de dames van Excelsior en het 3e herenteam van gastgever AJc'96. Daarnaast werd er nog gevochten om de penaltybokaal, die dit jaar bij de heren een prooi werd voor AJc'96 1 en bij de dames voor wederom Fortuna Beesten.

Afscheid
Na afloop werd de prijsuitreiking gedaan door de voorzitter van de veteranencommissie van AJC '96, Gerard Nijland. Hij nam hiermee ook afscheid van deze taak. Meer dan 21 jaar heeft hij de touwtjes in handen gehad bij de veteranenafdeling en hij werd dan ook van alle kanten bedankt voor verleende diensten.. Hierbij werd zijn vrouw Antje natuurlijk niet vergeten. Een humoristische toespraak van Peter Eshuis bekrachtigde zijn positie bij de veteranenafdeling.

Feestavond
Het toernooi werd afgesloten met een zeer gezellig feestje waarbij muzikale aandacht was voor Nederlandstalig repertoire , schlagers , soul en rastamusic.