Afbeelding
Foto:

Losserse loopt vijftig keer vierdaagse

LOSSER - Riekie Weda loopt deze week voor de vijftigste keer mee in de avond4daagse van Losser. Deze begon woensdag en loopt tot en met zaterdag.

Weda is vanaf het begin betrokken bij de avondvierdaagse; dit is namelijk de 51-ste editie. Slechts 1 keer moest zij noodgedwongen vanwege een zwangerschap het loopevenement overslaan; maar normaal gesproken gaat 4 dagen wandelen in de Losserse omgeving haar niet mis. Haar prestatie is uniek; in de historie van de Losserse vierdaagse is zij de eerste loopster die deze mijlpaal bereikt.
Weda begon als judoka bij Judo losser en was zeer succesvol in de wedstrijdsport zowel op district als nationaal niveau. Na de wedstrijdsport richtte zij zich op het technische aspect van de judosport en behaalde onder andere de eerste dan (zwarte band). Tegelijkertijd was zij actief in diverse commissie en verzorgde zij trainingen. Al vanaf de start liep ze mee met de groepen in de vierdaagse. Ze maakte mee dat Judo Losser met 125 judoka's de grootste groep van dat jaar was.