Afbeelding
Foto:

International Army Show op luchthaven

ENSCHEDE - Van 1 tot en met 3 september zal de eerste editie plaastvinden van de International Army Show. Dit zal plaatsvinden op Vliegveld Twenthe, de voormalige luchtmachtbasis.

Het is een evenement voor liefhebbers en eigenaren van legervoertuigen, van jeeps tot tanks. Verder zullen er re-enactment shows zijn en is er aandacht voor vintage producten, een grote militariebeurs en muziek en entertainment.

Veel te zien
Tijdens de International Army Show is er een scala aan activiteiten. Iedereen die affiniteit met het leger en legerhistorie heeft zal zich hier de gehele dag kunnen vermaken. Eigenaren of liefhebbers van legervoertuigen kunnen deelnemen aan het Concours de Defile. Ook is er de mogelijkheid om mee te rijden in een legervoertuig.

Beurs en meer
Verder is er aandacht voor re-enactment shows, trunk sales, een militaria beurs in Hangar 11 (meer dan 8.000 m2) en zullen er stands zijn met vintage artikelen. Ook kun je spelen met de World of Tanks PC, World of Tank Blitz en World of Warships. Daarnaast kun je nog kennismaken met de console versie van World of Tanks, die aanwezig is met de welbekende MGT-20 truck. Ook aan de jongeren is er gedacht, er zijn diverse kinderactiviteiten. Als laatste staan we ook stil bij degene die voor ons land gevochten hebben, de veteranen.

Army camping
Dit is nieuw en uniek in Nederland, overgewaaid vanuit Engeland en bekend van de War & Peace revival, de army camping. De International Army Show is een meerdaags evenement en er is er de mogelijkheid om te overnachten tijdens dit evenement voor honderden voertuigen en hun eigenaren.

Praktische informatie
Het evenement zal vrijdag om 10.00 uur starten en eindigt zondag om 17.00 uur. Tickets zijn te bestellen via www.armyshow.eu/tickets. Tickets kosten 20 euro, in de voorverkoop 16 euro. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang en kinderen vanaf 6 tot en met 4 jaar betalen 10 euro. Verder zijn er ook weekendkaarten te koop, kijk hiervoor op de site.